Technische dienstverlening Nederland

TDnl kan door jarenlange ervaring terugvallen op een brede kennis binnen het reparatiewerkveld van randapparatuur zoals printers, faxen en kopieermachines. 

Door deze ervaring zijn wij in staat om snel een juiste diagnose te stellen. Daarnaast hebben wij nagenoeg alle onderdelen op voorraad, zowel in ons magazijn als bij de monteur in de auto. 

Onze monteurs zijn voorzien van een gedegen opleiding en weten welke componenten in uw apparatuur gevoelig zijn voor storing. Wij analyseren de storingen waardoor wij een beeld krijgen van welke apparatuur het meest geschikt is voor een bepaald soort werk en welke componenten regelmatig voor uitval zorgen.

Door een combinatie van deze factoren zijn wij erg goed in staat u te voorzien van een gedegen advies. In geval van reparatie voorkomt onze kennis en diagnose vaak dat er veel kosten worden gemaakt voor een machine die de prijs van reparatie eigenlijk niet meer waard is. Dit zou zonde zijn, maar het is iets wat wij in ons werkveld soms tegenkomen. Juist daarom is deze kennis zo waardevol.

Wanneer er bij u een storing optreedt, krijgt u bij TDnl direct een monteur uit de regio aan de lijn. Dit voorkomt het herhaaldelijk moeten melden van uw klacht en u kunt direct een afspraak maken in de agenda van de monteur die het dichtst bij is. Bovendien heeft de monteur kennis van zijn beschikbare voorraad onderdelen. Onze ervaring leert dat dit wordt ervaren als klantvriendelijk en vooral zeer efficiënt. Het bespaart tevens kosten welke daarom niet te hoeven worden doorberekend aan u als klant.

TDnl - Meer over TechnischAdvies en begeleiding van TDnl

TDnl - Meer over Service en Reparatie van TDnl

Storing melden Contactgegevens

Technische Dienstverlening Nederland

Valkestraat 27
3811 KC, Amersfoort

E- info@tdnl.net

Tel: 06 10 52 70 80